Kan ik achterhalen wie de eigenaar is van een voertuig?

Wil je graag weten wie de eigenaar is van een bepaald voertuig? Dan zul je waarschijnlijk je zoektocht op het internet beginnen naar een site waar dit mogelijk is. Helaas moeten we je teleurstellen. Op een legale manier kun je niet achterhalen wie de eigenaar is van een voertuig. Alleen de politie kan achterhalen van wie een voertuig is en datzelfde geldt ook voor de Belastingdienst. Bovendien kunnen zij niet zomaar deze gegevens inzien. Er moet wel een reden zijn waarom ze deze gegevens willen inzien.

Eén voordeel, onbevoegden zullen dus niet zomaar kunnen achterhalen wie de eigenaar is van een voertuig en dus ook niet de auto van jou. Middels rdw ovi kenteken kun je overigens wel zelf bepaalde gegevens achterhalen. Maar dit zijn de technische gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de APK. Wanneer je een willekeurige auto ziet rijden is het misschien niet echt interessant om te weten wanneer een APK verloopt, maar wanneer je een auto wilt aanschaffen is dat wel het geval. Je wilt dan weten wanneer de APK verloopt. Het is immers behoorlijk vervelend als blijkt dat jij na aankoop direct je auto moet laten keuren. Door een kenteken check te doen voorkom je dit gegeven.

Waar kun je de gegevens wel achterhalen?

Op een legale manier is het niet mogelijk, maar soms zetten mensen hun kentekengegevens op het internet. Als je op het kenteken zoekt kom je misschien wel uit op een social media website zoals Twitter of Facebook. Sommige mensen zetten een foto van hun auto op hun Facebook en zo zie je direct wie de eigenaar is. Uiteraard is het dan wel vrij omslachtig om te achterhalen wie de eigenaar is van het voertuig.

GertKan ik achterhalen wie de eigenaar is van een voertuig?

Leave a Comment