Auto-onderdelen, nieuw of van de sloop?

Je hebt van die dagen dat alles te duur is. Wanneer je al zo’n dag hebt, ga dan niet kijken naar nieuwe auto-onderdelen, want van die prijzen sla je stijl achterover. Het is handiger om eerst eens even te gaan kijken op de sloop.

Dat is een stereotype opmerking dat je op elk forum tegen kunt komen. Mensen worden aangeraden om naar de sloop te gaan voor onderdelen, want de prijzen zijn daar veel lager, zo wordt gezegd. Ik heb er zelf alleen maar slechte ervaringen mee, moet ik zeggen. Kromme onderdelen, prijzen die helemaal niet zo laag zijn en altijd problemen met monteren. Terwijl de nieuwe onderdelen wel gewoon passen en met een beetje gereedschap zo op de auto zitten. Is de sloop wel zo handig om auto-onderdelen vandaan te halen?

Auto sloop parts
Ik ga voor nieuw

Zelf heb ik een voorkeur voor nieuwe auto onderdelen. Zij zijn in mijn ogen beter, gaan langer mee en zijn makkelijker te monteren. Zo ook met verlichting. Xenon lampen gaan vaak twee keer zo lang mee en hebben meer lichtopbrengst. Meer informatie op hidxenonverlichting.nl. Dat ik dan een paar tientjes extra moet betalen, maakt me niet zoveel uit, dat verdien ik makkelijk terug met de langere levensduur en de kortere tijd die ik nodig heb om alles in elkaar te zetten. Toch snap ik het wel. Wanneer je de auto minder gebruikt of toch al weg wilt doen, dan kun je inderdaad een gebruikte spiegel of gebruikte mat aanschaffen. Voor de grote Amerikaanse lijken op de weg is er overigens een heel andere reden: Deze onderdelen worden namelijk niet meer gemaakt in originele vorm, dus hier is het een gebruikt exemplaar vinden, of een onderdeel waar een andere naam op staat. Als het op die keuze aankomt, weet ik nog niet zo precies wat ik zou kiezen, maar ik heb dan ook geen voorkeur voor enorme Amerikaanse auto’s. Geen Amerikaanse droom voor mij, geef mij maar gewoon de Duitse degelijkheid.

GertAuto-onderdelen, nieuw of van de sloop?

Leave a Comment